De omgeving rondom ‘Carpe Diem’

Gelegen in het hart van de prachtige Veluwe, hoeft u zich geen moment te vervelen. Maak een heerlijke boswandeling of breng een bezoek één van de vele bezienswaardigheden in Putten.

Er op uit of toch liever relaxen?

Als u in het Puttense bed & breakfast ‘Carpe Diem’ verblijft, gaan we er stiekem vanuit dat u een liefhebber bent van frisse lucht en natuur. In dat geval komt u bij ons niets tekort. Gelegen rondom hei en bos hoeft u alleen maar de tuin in te lopen om de frisse lucht in te ademen! Hoewel u in een landelijke omgeving verblijft, liggen centrum en station op geringe afstand. Putten heeft veel te bieden! Práchtige natuur, een gezellig centrum, goede restaurants en uiteraard veel wandel- en fietsmogelijkheden, waaronder een aantal klompenpaden, op de route langs ‘Carpe Diem’. Ook een wandeling naar Landgoed Oud Groevenbeek is zeer de moeite waard. Wilt u terug in de tijd, dan is Museumboerderij ‘De Mariahoeve’ een aanrader. Zoekt u liever verkoeling dan is het Subtropisch Zwemparadijs of strand Nulde het juiste adres voor een heerlijk dagje ontspannen.

Daarna nog even een balletje slaan? U bent van harte welkom bij Midgetgolfbaan Terra Nova. Véél te doen en te zien dus! Maar wilt u (nog) meer beleven, dan zijn er buiten Putten tal van mogelijkheden om er lekker op uit te gaan: Via een prachtige route fietst of wandelt u door de bossen en heide over de Veluwe met als tussenstop b.v. Landgoed Staverden, Het Uddelermeer, Boshuis Drie of De Zwarte Boer, voor een heerlijke lunch of een kopje koffie. Nadat u ‘de dag heeft geplukt’ is het weer fijn ‘thuis’ komen in ‘Carpe Diem’!

Er-op-uit tips

1. Schaapskooi/Ermelose hei

De schaapskooi van Ermelo is in 2003 in authentieke stijl gebouwd en is één van de grootste van Gelderland. Hij biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 schapen. Bezoekers mogen niet in de kooi, maar kunnen door de geopende deuren naar binnen kijken.

2. Landgoed Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst wordt het mooiste geheim van Putten genoemd. Een geheim dat we graag delen met onze bezoekers. Ontdek de schoonheid, de bijzondere plekjes, de Brasserie en luister naar de mooie verhalen die de bomen van Schovenhorst vertellen. Een bijzondere plek voor jong en oud.

3. Weekmarkt Putten

Putten heeft een prachtige weekmarkt! Deze markt is een van de grootste en meest toegankelijke op de Noordwest Veluwe. U vindt de markt elke woensdag tussen 08.00 en 13.00 uur op het marktplein. Het is de moeite waard om heerlijk over deze markt te struinen en door het sfeervolle centrum van ons mooie dorp.

4. Zandsculpturen Garderen

Ben je op zoek naar een gegarandeerd leuk en compleet dagje uit waarbij je helemaal in vakantiestemming komt? Dan ben je bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen op het juiste adres. Dit unieke en grootste zandsculpturen evenement van Nederland, biedt zo ontzettend veel indrukwekkende zandcreaties!

5. De Pluktuin

Sinds 2000 is de Pluktuin Het Platteland te vinden aan de Engersteeg 14 te Putten. Omgeven door windsingels en weilanden is het een ontspannen vertoeven in de Pluktuin. Even genieten van de rust, het eenvoudige, een kopje koffie of thee en dan ….. oogsten! U mag zelf oogsten, wij helpen u graag op weg.

6. Harderwijk Hanzestad

Harderwijk. Een prachtige, historische stad. Met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. Een knusse stad die bruist van gezelligheid en waar je heerlijk culinair kunt  genieten. Pak een terrasje, ga lekker uit eten en bezoek een evenement of festival. Ga een dag  shoppen of geniet van een picknick op het stadsstrand.

Voor meer informatie over activiteiten in- en rondom Putten, klik hier voor de website van het VVV Putten.

Meer informatie
of reserveren?

Neem contact met ons op! Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Hier vindt u ons

Husselsesteeg 23
3881 LC Putten

Wilt u bellen?

M 06 83 20 82 92
T 0341 357543

Route

Klik hier voor de kaart